Traditionele Reiki behandeling

Reiki wordt toegepast bij klachten op fysiek, emotioneel, geestelijk en spiritueel niveau. Een Reiki behandeling leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en versterkt je levensenergie. Reiki biedt ondersteuning bij klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, piekeren en stress. Daarnaast is Reiki een middel om je weer in contact te brengen met wie je daadwerkelijk bent. Reiki is dus ook geschikt voor een moment voor jezelf zonder bepaalde klachten.

De traditionele Reiki behandeling volgens de hoofdstroom van het Usui Shiki Ryoho bestaat uit vaste basis handposities en een aantal extra posities. Welke posities worden ingezet hangt af van de te behandelen klachten en de duur van de behandeling.  Zowel de voorkant als de achterkant van het lichaam wordt behandeld, tenzij er redenen zijn om dit niet te doen (bijv. zwangerschap).

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel, maar een stoelbehandeling is op verzoek ook mogelijk. Tijdens de behandeling houdt je je kleding aan. Het is prettig om comfortabele, schone kleding aan te hebben, zodat je optimaal kan ontspannen. Sieraden en metalen voorwerpen moeten voor de behandeling worden afgedaan.

Het verdient de aanbeveling om na een Reiki behandeling veel water of kruidenthee te drinken. Hierdoor kunnen de vrijgekomen afvalstoffen worden afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.