Over mij

Ik werk met veel enthousiasme en toewijding als ambulant hulpverlener met multi-complexe gezinnen in Amsterdam. Deze gezinnen lopen op diverse leefgebieden vaak vast. Er kan sprake zijn van problematische schulden, een (v)echtscheiding, opvoedvragen, kind(on)veiligheid, huiselijk geweld of bijvoorbeeld dreigende uithuiszetting. Door aansluiting te vinden en de juiste interventies toe te passen, krijgen gezinnen handvaten aangereikt waardoor zij ondanks de soms wat sombere situatie toch verder kunnen. Dit doe ik inmiddels ruim 15 jaar. Daarnaast ben ik aandachtsfunctionaris Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG) en heb ik sinds een aantal jaar mijn eigen praktijk waar ik als holistisch/energetisch therapeut werkzaam ben.

Binnen mijn praktijk richt ik mij hoofdzakelijk op cliënten die met rouw- en/of verlieservaringen te maken hebben gehad. Bijvoorbeeld door een overlijden, burn-out, reorganisatie of een relatiebreuk.

Zelf heb ik ook te maken gehad met diverse rouw- en verlieservaringen, waaronder het overlijden van mijn moeder op jonge leeftijd. Ik ben door de jaren heen op diverse niveaus een helingsproces aangegaan en mij daarbij steeds meer gaan richten op mijn spirituele ontwikkeling. Inmiddels heb ik geleerd om in mijn eigen kracht te staan, door mijn (energetische) grenzen te bewaken en gezondere, bewustere keuzes te maken.

Persoonlijke ontwikkeling en innerlijk kind werk staan centraal in mijn werkzaamheden. Gedragspatronen en coping mechanismen worden onder de loep genomen en er worden tools aangereikt, zodat je leert  om op een constructievere manier met rouw- en verlieservaringen om te gaan. Je leert beter voor jezelf te zorgen, je mentale veerkracht te versterken en bewuster te worden van je eigen ik. Een gezonde(re) leefstijl, waarbij er aandacht is voor mindfulness, je slaapritme, voedingspatroon en beweging, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan, de regie in handen hebt en het zelfhelend vermogen van je lichaam weet te activeren.

Als je echt met jezelf aan de slag wilt gaan, werkt dat het beste als je dit holistisch, op alle niveaus aanpakt, dus zowel op fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel niveau.

Aangezien het knap lastig kan zijn om dit proces (zelfstandig) te doorlopen en bestaande patronen te doorbreken, kan het van toegevoegde waarde zijn als iemand je hierbij ondersteunt. Heb je zelf te maken (gehad) met rouw- en/of verlieservaringen, bijvoorbeeld door overlijden, burn-out, een reorganisatie of een ongezonde relatie, zoals bijvoorbeeld narcistisch misbruik?

Ik begeleid jou graag op weg, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan.

Schroom vooral niet om een berichtje te sturen, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

❤ Liefs Roos ❤