Leverreiniging (liver flush)

Leverreiniging (liver flush)

Tijdens mijn detox- retreat in Thailand een aantal jaar geleden, heb ik gedurende 7 dagen voor het eerst kennis gemaakt met de ‘liver flush’ oftewel een leverreiniging. Echt lekker smaakt het niet, maar gezien de heilzame werking zeker de moeite waard om eens te proberen.

Wat gaat er allemaal in de blender?

  • sap van 3 limoenen
  • Stukje gember (+/- 3 cm)
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Water

Dit is voldoende voor één portie.

Voor het beste effect is het zinvol om dit te combineren met een aangepast voedingsschema.

Niet iedereen krijgt dit goedje weg zonder het te mengen met vruchtensap. Mocht je hiervoor willen kiezen dan kan je het beste biologische appelsap toevoegen (je kan eventueel ook ander vruchtensap gebruiken, maar dan wel vers en biologisch). Let wel op: vruchtensap bevat meer suikers!  Sommige  detox programma’s geven er zelfs de voorkeur aan om vijf dagen voordat je begint met de leverreiniging een liter appelsap per dag te drinken, omdat dit de (eventuele) galstenen zachter maakt en een sterk reinigend effect heeft. Ik kies het liefst voor de basic variant, dus zonder sap.

Zodra je start met de leverreiniging, is het raadzaam om alleen te ontbijten en te lunchen en daarbij dan vooral niet te zwaar te eten, denk hierbij aan ‘raw’ en ‘juicen’, om zo de lever zoveel mogelijk te ontlasten. Vermijd in ieder geval vlees/vis/vetten en gekruid eten.

In de namiddag/vooravond neem je een glas van het mengsel. Probeer daarna een beetje te bewegen door bijvoorbeeld te gaan wandelen, zodat je lichaam alles kan verteren. Aangezien je nogal licht eet, is het niet handig om erg intensief te gaan sporten.

Uiteraard kan je er voor kiezen om de leverreiniging korter  te doen of juist voor een intensievere variant te kiezen en de leverreiniging te combineren met een klysmabehandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.